INNER DESIGN

*the design network for interior design lovers*

Bradford Tilton

Login to add Bradford Tilton

Design Lovers

Other InfoMore Info

Furniture sofa
Brand muuto
Designer andrea branzi
Style Minimal

My Posts Show All Posts

  • Photo
    Mangas Space design by Patricia Urquiola for GAN

    February, 1 2013 • 10:00

    The first of its kind, the Mangas collection revolutionized the rug industry. An exceptional design by a unique designer, Patricia Urquiola is now expanding the collection by presenting Mangas spaces.     With the same texture and comfort of the rug collection, the spaces collection is comprised of modular components that can used interchangeably to create a multitude of different configurations. The combination of the rugs and modules will guarantee a warm and harmonious environment.       Mangas Space collection is created as modular pieces (armchair, poufs and rugs) creating different compositions and ambiences. Every module is made by foam rubber + polystyrene filling in a range of colors: Yellow-Plait, Coral-Plait, Pink-Plait, Ivory-Rhombus, Pink-Rhombus.        

  • Photo
    Baco, natural sofa for Deco

    January, 18 2013 • 10:00

    From the collaboration between designer Sara Ferrari and Italian brand Deco last year born Baco sofa. It reflects Deco's philosophy wich is based on the use of totally natural materials, without any chemical additive and with warranty certificates.       The back cushions just lay on the seat: this makes the different backs easy to move, like if they were big cushions.  Baco is designed like a simple system of big cushions also inspired by capitonnè model but here modernized with colourful textiles. Italian craftsmanship of Deco made it possible to recur to a soft support for this particular finish.       Baco is easy to change and transform, in terms of shape and colour but also in terms finishing.      

  • Photo
    T House by Takane Ezoe & Modourbano, Milan

    January, 3 2013 • 10:00

    Italian architects of Modourbano collaborated with Japanese Artist Takane Ezoe for the project of an house-studio in the center of Milan. The design of  T House born from the needs of Client, an Artist that preferet free spaces, rooms without a real dividing line between the public and the private where to work until late night.The Studio has very specific characteristics: large, bright, comfortable, with the ability to hold meetings with employees and where the artist can move easily between works of great size, but at the same time simple and neutral where you can work without external contamination. In the vicinity of the study was obtained gallery / exhibition space, connected to an archive where to store the artist's works in a practical way.       The house is dominated by the kitchen where Client can prepare meals for a conveniently large number of guests and where to organize social occasions. The living spaces are deliberately lean, characterized by maximum flexibility to freely configure the furniture into it without the oppression of too many "objects".The sleeping area, located on the mezzanine floor is an intimate, permeable but inviolabl area; the master bathroom,  as in Japanese tradition,  recalls the thermal baths in stone and wood, characterized by the large pool and relaxing lighting from below.     The functional layout refers to the traditional Japanese buildings where everything is "semi-open" and the spaces are divided with the traditional sliding doors fussuma or syouji, hence the idea of ​​having open spaces and large planimetrically double heights to emphasize  the peculiarity of this space in Milan of the eighteenth century, formerly a horse stable. In all the design choices, there was the desire to preserve and enhance the distinctive character of this place, the stone fragments, the arches of the large windows and large wooden beam of gallery. T House is the combination of sophisticated elegance of an eighteenth century loft in Milan and depth of a Japanese house.      

  • Photo
    Container art school by LOT-EK Studio in Korea

    December, 21 2012 • 10:00

    The Italian-American studio LOT-EK  based in NYC, signed the new APAP OpenSchool in Anyang, Korea. Project of the Art School was entirely made from shipping containers and was built as a partial prefabricated structure, with all containers modified off site. The raw modules were trucked to the site and craned to connect to the main steel frame. Once the assembly was fully erected, two separate crews worked simultaneously -- one on the building interiors, with another handling exterior and landscaping -- providing efficiency for significant time savings. The entire building was completed in less than 6 months.   images © LOT-EK   “Eight shipping containers are shifted and cut along a 45 degree angle and combined in a fishbone pattern generating a large arrow-like volume lifted three meters over the landscape. Two containers are angled upward and downward to reach ground and sky. Positioned along the river edge to activate the recreational space of the riverfront and to allow its users to be visitors, spectators and actors during the course of the public art program of APAP2010, OpenSchool is a shipping container structure hovering over Hakwoon park pedestrian walkway at the city level right at the drop to the river bank, marking the territory as a focal place of gathering, resting and viewing. The strong graphic treatment of the new structure of the APAP2010 OpenSchool, with its bright yellow and black structure, lettering and deck, makes it a landmark within the urban fabric of Anyang". LOT-EK designed the OpenSchool within the critical framework set up by Kyong Park - historic New York figure, founder of the Storefront for Art and Architecture and artistic director of Anyang Public Art Program 2010.   images © LOT-EK   At ground level, the steel-plate footprint of the hovering shipping container structure becomes a public amphitheater taking advantage of the existing sloping topography. The amphitheater lower section offers a viewpoint on the landscape along the river edge. The upper section, reaching a higher level, engages the main open space below the OpenSchool structure, transforming it into a space for performances. The social space entices public gathering and community exchange.   images © LOT-EK   images © LOT-EK   At the second level, carved out of the hovering containers' interior space, the program includes one large, open, multi-purpose space that functions as a meeting/assembly room and exhibition space, as well as two studios for artists-in-residence. The two frontal walls, along the north-west axis and at the most dramatic overhang of the structure, are solid and pierced only by a series of peep-holes. Located at different heights to be accessible for kids and adults, the tubes frame different views within the surrounding landscape, focusing on natural and urban moments of its neighborhood. The containers’ short sides are entirely glazed allowing natural light, cross ventilation and views toward the park path below. At the very tip of the building, the 45 degree fishbone layout creates a split space with an optical mirroring effect   images © LOT-EK   images © LOT-EK   images © LOT-EK   via

  • Photo
    Pantone Christmas baubles for colorful holiday

    December, 20 2012 • 10:00

    Last call for LATECOMERS!    Italian based Studio Badini Createam designed a series of christmas baubles to make color on your christmas trees. New baubles are designed for the Italian brand Seletti, are made from glass with ten selected shades from Pantone colors palette.       If you like Pantone, read also: Pantone Suitcases for a colorful travel Pantone Mania The Human Pantone

  • Photo
    Pop-up corner light by Well Well Designers

    November, 16 2012 • 10:00

    Paper lined with polyphane. Pop-Up, the handmade lamp designed by Well Well Designers, Héloïse Piraud & Antoine Bécognée is about simplicity and geometric shapes. Pop-up is a corner light ready-to-assemble, only needs to fold a sheet of paper and hook the electric cable. The paper is cut and incised, in such a way to produce a square, triangular or circular module when folded at a 90° angle.   © Well Well Designers   © Well Well Designers   Intended for the corner of a room, the lamp creates a luminous shape, interacting with the architecture.   © Well Well Designers   © Well Well Designers   © Well Well Designers   © Well Well Designers   © Well Well Designers   via

Show Less